Hopp til hovedinnholdet.
KONTAKT OSS
KONTAKT OSS

2 min read

Den gamle pressa ble god som ny etter overhalingen

Featured Image

Overhaling av en presse kan være et lønnsomt alternativ til å kjøpe ny. Ragn-Sells sparte rundt fire millioner kroner ved å velge den løsningen da den eldste pressa begynte å fuske.

Renovasjonsselskapet Ragn-Sells har flere avfallspresser fra Macpresse på anlegget sitt i Lørenskog, og er godt fornøyd. Da den eldste papirpressa deres begynte å synge på siste verset, vurderte de å investere i en ny.

– Men etter en vurdering bestemte vi oss for å overhale den i stedet, forteller Martin Hansen, som er driftsleder ved Ragn-Sells Lørenskog.

– Prisen spilte mye inn på avgjørelsen. Vi lente oss i stor grad på Stecos anbefaling. De mente pressa kunne bli like god som ny, samtidig som vi ville spare masse penger på det.

Les også: Ti enkle tips for mer oppetid på kvernen din

Presse med lang driftstid

Avfalls- og papirpresser har mange bevegelige komponenter som åpnes tusen ganger daglig. Da sier det seg selv at levetiden ikke er evig. Pressa til Ragn-Sells ble kjøpt i 2012, og hadde dermed lang og tro tjeneste bak seg da den ble fornyet.

– Da vi kjøpte pressa i 2012, ble vi forespeilet 14 000 timers driftstid. Før overhalingen hadde den gått 30 000 timer, og nå får den kanskje 20 000 eller 30 000 timer til. Så denne pressa har virkelig gitt god uttelling, sier Hansen.

Før overhalingen hadde Hansen konstatert at pressa led under sylinderlekkasjer og en del elektroniske feil som gjorde at den oppførte seg på andre måter enn forventet. Macpresse leverer presser som er bygget for et langt liv, og konstruert med tanke på vedlikehold av mange utskiftbare deler. Steco var dessuten trygge på at skroget var i god stand, siden Ragn-Sells har hatt serviceavtale med dem helt fra pressa var ny. Alt dette bidro til vurderingen om at overhaling var et godt alternativ.

Steco Service (2)

«Ny» papirpresse med ny garanti

Da den beslutningen var tatt, byttet servicemekanikerne fra Steco blant annet ut slitedeler i presskammeret, i tillegg til flere andre komponenter med mye bevegelse som står i større fare for å gå i stykker over tid. De skiftet dessuten stempelet og erstattet en del sylindere og ventiler, mekaniske brytere, releer, kniver og sliteplater.

De satt igjen med en del store hydraulikkomponenter som fortsatt fungerte utmerket, og som ikke ble byttet ut. Hele overhalingen tok 14 dager, og pressa er nå i fullt arbeid igjen. Hansen & co. fikk seks måneders garanti på den oppgraderte pressa.

– Resultatet var definitivt verdt tiden vi brukte. I den perioden styrte vi bare papiret vårt til andre anlegg, forteller Hansen.

Han anslår at de har spart rundt fire millioner kroner på å overhale i stedet for å kjøpe noe nytt.

Les også: Det er mange gode grunner til å ha en fast serviceavtale

Minst mulig nedetid

Ragn-Sells har drift døgnet rundt og er avhengige av at nedetiden er så lav som mulig. Hansen forteller at det krever stor fleksibilitet fra serviceleverandørene.

– For oss er det viktig at servicen er tilgjengelig og hele tiden. Det kan oppstå behov for service og hjelp når som helst, også i ferier og helger. Steco er flinke til å få servicefolk på plass fort til ukristelige tider. Det er vi veldig glade for.

Det er første gang han har fått overhalt en presse, og erfaringen ga mersmak.

– Det er i hvert fall smart å vurdere om det lønner seg økonomisk, og så gå for det hvis svaret er ja. Vi ville definitivt gjort det igjen, og kommer til å gjøre det hvis forholdene ligger til rette for det neste gang en presse begynner å fuske. Det blir jo en vurderingssak fra tilfelle til tilfelle, sier Hansen.

Vil du ha en vurdering av gammelt utstyr, eller lurer du på noe om service? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Guide til å bygge sorteringsanlegg

Likte du denne artikkelen?

Du kan abonnere på bloggen vår og få flere artikler som denne rett i innboksen din!

Våre siste fagartikler

Steco flytter! 🏠 🚚

Vi har spennende nyheter å dele med dere alle! Byggeprosjektet vårt er i rute, og Steco flytter til nye og moderne...

Derfor valgte Lier Billag Steco

Tilgjengelig og proaktiv service har vist seg uvurderlig for renovasjonsspesialisten.

Transportselskapet Lier Billag,...

Trygghet ved gruvebåndet – dette er påkrevd

Gruvebånd gjør det lettere å mate materialene inn til pressa, men det gjelder strengere sikkerhetsregler når...