Skip to the main content.
KONTAKT OSS
KONTAKT OSS

2 min read

10 enkle tips for mer oppetid på kvernen din!

Featured Image

Vi jobber kontinuerlig for at du skal oppnå større kapasitet, høyere effektivitet og redusert nedetid på kvernene dine. Best av alt? Hemmeligheten bak forbedret ytelse er ikke så vanskelig!

Gitt det nåværende økonomiske klimaet, kan det hevdes at det aldri har vært et bedre tidspunkt for å maksimere avkastningen du kan oppnå fra avfalls- og resirkuleringsteknologiene dine. I denne artikkelen får du våre ti beste tips for å få mest ut av kvernene dine.

1. Rengjør kvernen grundig på slutten av hvert skift

Vi vet at timer i døgnet kan føles som en begrensning, og du vil sannsynligvis heller at kvernen kjører så lenge som mulig per skift enn at dere bruker timevis på vedlikehold. Men en enkel rensing av skjærekammeret og beholderen – om ikke annet – vil bidra til å unngå opphopning av ukvernet materiale og støv.

2. Sjekk olje på girkassen

Mange kverner har et skueglass plassert på, eller i nærheten av girkassen. Dette gjør det enkelt for operatøren å gjennomføre en daglig sjekk for å se når en etterfylling av olje kan være nødvendig. Har du ikke skueglass? Åpne opp og sjekk likevel.

3. Ikke glem smøring

Alle smørepunkter må smøres regelmessig. Husk at det er antall timer i drift som er avgjørende for hvor ofte du bør gjennomføre service og vedlikehold. En stor andel av kulelagerfeil oppstår fordi bruker antar at lagrene kun trenger smøring ved serviceintervaller.

4. Tenk på knivene dine

På fireakselkverner kan riktig sliping av knivene forlenge levetiden med opptil 300 prosent. Andre kverner vil også få økt ytelse ved hjelp av enkle knivjusteringer og godt vedlikehold. Husk for øvrig at materialet som mates inn har stor betydning for hvor ofte sliping og utskiftninger av knivene må gjøres. 

5. Sjekk for slitasje

Når knivene slites eller blir skadet, synker kapasiteten og strømforbruket øker. Enkle synsbaserte kontroller kan derfor bidra til å optimalisere kverningsprosessen.

Alt du trenger å vite om kverner


6. Sjekk rasterne 

Det er en vanlig brukerfeil å overse at rasterne er en del av kuttesystemet. Om rasternes tilstand ikke overvåkes kan slitasje og skader få en uheldig effekt på kapasitet og homogen partikkeldimensjonering. Du bør sjekke rasterne like ofte som knivene.

Skade på kniver i kvern etter dårlig vedlikehold

7. Se på innmatingen 

Selv måten en kvern mates på kan ha en negativ innvirkning på ytelsen. Der det er mulig prøver vi i Steco å komme med lasteanbefalinger ved igangkjøring av maskinen, men noen ganger blir rådene våre oversett. Enkelt sagt er det viktig å følge våre anbefalinger om bruk, da endringer bare vil bremse prosessen – ikke øke hastigheten!

8. Prioriter forebyggende vedlikehold (og bli kjent med kvernene dine!)

Forebygging er billigere enn kur sies det, og når det kommer til optimalisering av kverner kan dette ordtaket gjøre en verden av forskjell. Det er langt enklere – og mer kostnadseffektivt – å gjennomføre raske rutinekontroller enn det er å utforme en nødløsning for et uplanlagt havari. Et råd her er å kjøre kvernen når den er tom, gjerne ved starten av hvert skift og bare lytte til den. Uvanlige lyder kan indikere at det finnes et skjult problem.

9. Ta vare på resten av anlegget

Innmatings- og utmatingsutstyr, pluss annet nedstrømsutstyr, må også inngå i overvåkingsprosessen når det gjelder teknologisk optimalisering. Sørg for at innmatings- og utmatingssystemene transporterer materialene jevnt og korrekt. Eventuelle hindringer eller redusert ytelse i anlegget vil også påvirke kvernene dine. 

10. Hold deg til anbefalte materialer

Materialet som hver kvern er i stand til å behandle, skal være tydelig angitt i brukermanualen. Uansett hvor robust kvernen er, bør denne veiledningen alltid følges hvis maksimal ytelse ønskes. Ethvert avvik kan føre til lavere kapasitet, økt strømforbruk eller til og med intern maskinskade. Mange kverner er selvfølgelig fleksible og kan enkelt rekonfigureres, men vi vil alltid anbefale å snakke med oss ​​først hvis du ønsker å endre teknologispesifikasjonen på kvernen.

Likte du denne artikkelen?

Du kan abonnere på bloggen vår og få flere artikler som denne rett i innboksen din!

Våre siste fagartikler

Derfor valgte Lier Billag Steco

Tilgjengelig og proaktiv service har vist seg uvurderlig for renovasjonsspesialisten.

Transportselskapet Lier Billag,...

Trygghet ved gruvebåndet – dette er påkrevd

Gruvebånd gjør det lettere å mate materialene inn til pressa, men det gjelder strengere sikkerhetsregler når...

Beskytt arbeidsmiljøet: Bruk av støvavsug i avfallsanlegg

Støv i avfallsanlegg er en konstant utfordring. Støvpartikler som stammer fra forskjellige avfallsfraksjoner kan...