Skip to the main content.
KONTAKT OSS
KONTAKT OSS

1 min read

Manuell eller automatisk innmating til kvern?

Featured Image

Hvorfor ikke begge deler?

Hvilken metode for innmating du skal velge, avhenger av hva slags materiale du skal kverne. Du bør også tenke over hvordan materialet eller avfallet du skal kverne kommer til stedet det skal kvernes. Kan det komme noe oppi materialet under oppsamling eller frakt som ikke skal i kvernen bør du mate det manuelt for å sortere det på forhånd. Det samme gjelder for variert avfall som kommer inn i samme bolk. Da må du bruke gravemaskin med klo og sortere manuelt.

Jo mer enhetlig avfallet som kommer inn er, desto større er sannsynligheten for at du kan mate det inn automatisk. Husholdningsavfall som kommer inn med lastebil, kjøres gjerne i bunker til transportbåndet. Her er det veldig sjelden at noe må plukkes ut, og det er en risiko du nesten bare må ta. I slike tilfeller kan anlegget gå kontinuerlig og en automatisk innmater er det eneste fornuftige for å opprettholde høy effektivitet i anlegget.

Er du en av dem som har manuell sortering i dag, men som nesten alltid dumper materialene rett oppi kvernen uansett? Da foreslår vi at du går over til automatisk innmating. Eventuelt at du benytter deg av begge deler. Noen av kundene våre gjør nettopp det, de har manuell sortering for variert avfall og automatisk innmating for homogent materiale som kommer inn.

Hva med utmating fra kvern?

Historien slutter for øvrig ikke med innmatingen. Utmating av kvernet avfall er også viktig! Her er det gjerne hva du har kvernet som avgjør hvordan du skal transportere det vekk fra kvernen.

Stacker til kvern

Ett alternativ er å legge til en stacker på materialet som kommer ut. Fordelen med å ha en stacker er at du kan ha lenger tid mellom hver gang du må flytte det kvernede avfallet vekk fra oppsamlingsplassen. En stacker vil også redusere risikoen for påkjørsel av båndet ved borttransportering, der hjullasteren risikerer å komme borti transportbåndet om du ikke har en stacker. En løsning med stacker vil også redusere problematikk rundt støv som kan ødelegge kvernen og annet maskineri. Med en stacker kommer ferdig kvernet avfall lenger vekk fra maskinene, noe som reduserer risikoen for at finstoffet havner i kvernen.

Alt du trenger å vite om kverner

 

Likte du denne artikkelen?

Du kan abonnere på bloggen vår og få flere artikler som denne rett i innboksen din!

Våre siste fagartikler

Beskytt arbeidsmiljøet: Bruk av støvavsug i avfallsanlegg

Støv i avfallsanlegg er en konstant utfordring. Støvpartikler som stammer fra forskjellige avfallsfraksjoner kan...

Fordeler med å bruke vindsikt og luftseparatorer i avfallshåndtering

Vindsikt og luftseparatorer har vist seg å være uvurderlige verktøy i moderne avfallshåndtering. De benytter kraften i...

Den gamle pressa ble god som ny etter overhalingen

Overhaling av en presse kan være et lønnsomt alternativ til å kjøpe ny. Ragn-Sells sparte rundt fire millioner kroner...