Hopp til hovedinnholdet.
KONTAKT OSS
KONTAKT OSS

1 min read

Hvilke muligheter gir en liten renovasjonsbil?

Featured Image

En liten renovasjonsbil – eller en satellittbil eller en tilbringerbil, som de også kalles – brukes til å hente avfall der store biler ikke kommer til. Dette er aktuelt i mange tilfeller.

En liten renovasjonsbil er enkelt og greit en renovasjonsbil bygd på et mindre chassis, for eksempel på 7,5 eller 3,5 tonn. Den kan utstyres på ulike måter etter behov – for eksempel med komprimering hvis det trengs, eller uten komprimering for å spare vekt. Mange av de små renovasjonsbilene ser ut som vanlige baklastere med inntømmere og baklokk. De kan også leveres med påbygg for omlasting av avfall til større renovasjonsbiler eller avfallsstasjoner.

Les også: Derfor bør du velge automatiske inntømmere

Enkelte små renovasjonsbiler kan dessuten utstyres slik at de kan kjøres med klasse B-førerkort. Da må de være uten komprimatorer.

I hvilke scenarioer kan en liten renovasjonsbil være nødvendig? Det er en god del, faktisk:


På smale, bratte veier

Norske kommuner er fulle av veier med utfordrende adkomst. Det kan være smale veier, bratte veier eller veier med begrenset snuplass i enden. I slike tilfeller blir en liten, lettnavigert bil redningen. 

Under utfordrende forhold kan firehjulstrekk være nødvendig – og det kan små renovasjonsbiler utstyres med. Det er rimeligere å utstyre en slik bil med firehjulstrekk enn det er å gjøre det med en stor renovasjonsbil.

I sentrumsområder og andre tettbygde strøk

På arbeidsruter i trange bygater er mindre biler ofte nødvendig. Det samme gjelder parkanlegg. I sentrumsområder må man også ofte måtte kjøre gjennom lavpassasjer, garasjeanlegg og lave bygg som store renovasjonsbiler ikke klare å navigere seg gjennom.

På bruer og veier med vektbegrensning

Mange norske veier – de fleste av dem kommunale – har vektbegrensninger som gjør det vanskelig å bruke tunge biler med baklastere og annet påbygg. Det samme gjelder bruer. En liten bil gjør det mulig å kjøre tømmerunder til tross for slike hindre.

Det samme gjelder dersom du skal kjøre i skog og nærmark. Da kan en mindre bil være det som skal til for å unngå å ødelegge skogsbilveien.

På små øysamfunn

På mindre øysamfunn bør man velge renovasjonsbiler som er tilpasset forholdene på øya, som ofte kan innebære begrenset tilgjengelige veier og smale gater. Hvis du skal kjøre renovasjonsrunder på en øy, kan en liten renovasjonsbil hente inn avfallet for deretter å tømme det i en komprimator eller container som hentes av en større bil.

Les alt om de forskjellige typene renovasjonsbiler her.

Hvis dere kjører tømmerunder som omfatter noen av scenarioene ovenfor, løser en liten renovasjonsbil mange av problemene. Service- og drivstoffkostnadene er dessuten betydelig lavere for små biler.

Vil du vite mer om små renovasjonsbiler og hva slags muligheter de kan by på? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Alt du trenger å vite om renovasjonsbiler

Likte du denne artikkelen?

Du kan abonnere på bloggen vår og få flere artikler som denne rett i innboksen din!

Våre siste fagartikler

Steco flytter! 🏠 🚚

Vi har spennende nyheter å dele med dere alle! Byggeprosjektet vårt er i rute, og Steco flytter til nye og moderne...

Derfor valgte Lier Billag Steco

Tilgjengelig og proaktiv service har vist seg uvurderlig for renovasjonsspesialisten.

Transportselskapet Lier Billag,...

Trygghet ved gruvebåndet – dette er påkrevd

Gruvebånd gjør det lettere å mate materialene inn til pressa, men det gjelder strengere sikkerhetsregler når...